Хитри маневри или каприз отложиха делото "Славков"

Архив Варна

01-02-2010, 13:07

Снимка:

АРХИВ IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪ НКОВА

Всичко от Автора

След като за пет работни дни през миналата седмица варненските магистрати успяха да разпитат само 10 от 54-мата свидетели по делото срещу бившия общински съветник Иван Славков, Свилен Николов, Пейчо Пеев, Николай Хаджимихалев и Янко Колев, днес делото беше отложено.

Най-оптимистичните прогнози на юристите бяха, че при липса на процесуални пречки то може да приключи евентуално към месец март. Днес обаче се оказа, че сметките са направени без адвокатите и капризите на обвиняемите.


В съдебната зала Свилен Николов се отказа от адвокатските услуги на Бранимир Балачев. Тъй като обвинението срещу него е тежко, процесът не може да продължи без обвиняемия да е представян от адвокат. Затова днешното заседание остана в историята. Юристи в съда коментираха, че това по-скоро е хитър ход за отлагане на делото, отколкото каприз на обвиняемия.


Предварително беше обявено, че делото "Славков" ще се гледа през седмицата 25-29-и януари. Разпитите на свидетелите обаче вървяха изключително бавно, с почивки и прекъсвания. След днешното отложено заседание стана ясно, че разпитите ще продължат през месеците март, април и май. Като всеки месец по делото ще се работи по една седмица. Насрочването на дати се оказа изключително сложно, защото трябваше да се намерят удобни дати без други служебни ангажименти за 8 адвокати, трима прокурори и съдебния състав.