МВР проверява РПУ Самоков заради баща и син Галеви

Архив Варна

01-02-2010, 13:32

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Цялостна служебна проверка на РПУ Самоков започна днес по разпореждане на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Повод за нея е скандалът, предизвикан от сина на общинския съветник от Атака Юри Галев, който прерасна в побой над охранителите на ски лифт, защото не пуснали младежа да ползва съоръжението безплатно.


Състоянието на пребитите охранители е стабилно, но те все още са в болница под лекарско наблюдение. Младежите обясниха, че били нападнати от няколко мъже и бити здраво. След тяхната жалба бяха арестувани баща и син Галеви и още трима техни приятели.


Полицията обяви за общодържавно издирване още един участник в побоя - Димитър Иванов Генчев (на първата снимка), който успял да се укрие. Гражданите, които имат информация за него могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел. 166 или в най-близкото поделение на МВР.

{vsig}KRIMI/2010-02-01-Galevi{/vsig}
Снимки на обявения за издирване Димитър Иванов Генчев и от самото задържане на побойниците. СНИМКИ: ПРЕСЦЕНТЪР МВР



Задържаните за побоя са оставени в ареста за 72 часа с прокурорско постановление. Самият Юри Галев е известен с хулигански прояви, поясняват от областната дирекция на полицията в Самоков. В момента срещу него се води досъдебно производство за побой и нанасяне на средна телесна повреда. Преди месец той пребил свой съдружник в собствения им ресторант в "Боровец".