Тръгнете към дома, иде снежна буря

Архив Варна

01-02-2010, 15:14

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Снежна буря се движи към Варна, съобщават кореспондентите на ВарнаУтре по села и паланки.

Нови преспи стихията натрупа вече в Русе, Разград и Шумен, а от 20 минути сняг на парцали вали и край морето. Между Каспичан и Шумен всички коли се отклоняват по стария път, съобщиха читатели. Засега няма информация защо магистралата е затворена. Обилният сняг е причина за затварянето на пътя Варна-Русе на 30-ина километра преди дунавския град. 


Заради силен западен вятър със скорост 10-12 м/с пристанище Варна е затворено за празни кораби. Вълните в залива са 1 бал, но в открито море стигат до 3.


Бързо пада и температурата, която вече е 2-3 градуса и след час можем да очакваме отново поледици.


Затова, ако професията ви позволява, бързо заключвайте офиса, приберете децата от бабите и забавачките и се прибирайте у дома. Пътьом не забравяйте да купите лопата за сняг от бензиностанцията. Да не стане като с валежите миналата седмица - все някой да ни е виновен, че крачим като патоци от пряспа на пряспа или ситним като гейши по непочистените тротоари? Утре сутринта ще се наложи всички да поизринем снега пред входа, пред офиса и около колата си. Да знаете, че ще проверяваме! Да няма после неразбрали и обидени!