Убиха сестрата и племенника на Илия Павлов

Архив Варна

03-02-2010, 05:55

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Сестрата на Илия Павлов и 8-годишният й син бяха намерени мъртви в дома им в САЩ. Полицията в Принц Уилям Каунти, щата Вирджиния, започна разследване на двойното убийство, станало в понеделник.


Съпругът на 41-годишната Славка Найденова и негов приятел намерили двете тела в дома им в Дейл Сити малко след 11 часа вечерта местно време в понеделник. Найденова бе сестра на покойния създател на "Мултигруп" Илия Павлов. Засега полицията не дава информация как и защо е извършено убийството. Потвърдена обаче е новината, че е задържана 42-годишната Натали Уилсън от Арлингтън. Тя вече е обвинена за смъртта на майката и сина.  


Съпругът на Славка - Лестър, е извън подозрение. Той е бил на работното си място като портиер, когато е станало убийството. Около 10 часа той позвънил на своя приятел Кирил Стойков и го помолил да го вземе от гарата в предградието и бързо да го закара вкъщи. Споделил, че е силно притеснен, след като говорил по телефона с жена си и тя му казала, че е пуснала някаква жена да ползва тоалетната. "Нещо лошо става там", казал Лестър на приятеля си.


Според съседите, някои от които са чули изстрели, Славка и Пол са познавали задържаната. В дома няма следи от насилствено влизане, уточнява полицията.


„Случаят все още се разглежда, но изглежда планирано убийство", съобщава Пол Ебърт от местната прокуратура.


Славка Найденова живее на този адрес от 10 години. Според американските медии тя е собственик на къщата, която има голям двор с игрище. Българката притежава още няколко имота в района, в които дава стаи под наем на емигранти. Така изплаща ипотеките на жилищата.


Съседите рядко са виждали жената и детето да излизат, но определят бащата Лестър като приятен човек. Той работел в строителството, но се хващал и на каквато му попадне работа.  Синът Пол Уилсън е бил във втори клас в училище "Mary G. Porter" в Уудбридж.


Приживе Славка често водеше сина си в България и правеше пищни детски тържества за приятелите му в София в различни заведения, собственост на фамилията.

Самият Илия Павлов бе убит от снайперист на 7 март 2003 г. пред входа на централата на „Ем Джи корпорация" в София. Тогава той беше на 43 година.