Труд: Антония желае успех на Кристалина

Архив Варна

03-02-2010, 06:18

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Новата ни кандидатка за еврокомисар Кристалина Георгиева се явява днес на изслушване пред комисиите по развитие, външни работи и околна среда на Европарламента в Брюксел. То е планирано да продължи от 13:30 до 16:30 ч


А евродепутатката от НДСВ Антония Първанова, която ГЕРБ обвинява за провала на Румяна Желева като кандидат за еврокомисар, вчера отрече спекулациите, че готви заговор за осуетяване и на втората ни номинация. Такава информация се появи в софийски медии.
“В последните дни ставам свидетел на клевети и прояви на дребна политическа отмъстителност”, казва Първанова за "Труд" по телефона от Йордания.

“Фактите показаха, че днес България вече има ерудиран и високопрофесионален кандидат за еврокомисар в лицето на госпожа КристалинаГеоргиева”, каза още Първанова и добави: “Мога да й пожелая само успех. Нямам никакви съмнения и вярвам, че този път това ще е успех и на България”.

България беше единствената от 27-те страни членки, която трябваше да представи втори кандидат за еврокомисар, тъй като първият не мина на прослушването.