Борисов: Сергей ще светне целият

Архив Варна

03-02-2010, 06:56

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ако Сергей Станишев седне на детектора на лъжата, той ще светне целият.

Така премиерът Бойко Борисов отвърна на искането на предшественика си Сергей Станишев да се подложи на пирографа. Цитира го днес вестник "Стандарт". Повод за задочната словесна схватка между Генерала и соцлидера станаха обвиненията за крито от предишната управа на екоминистерството писмо от Европейската комисия.

Борисов размаха пръст и на подкрепящите кабинета му СДС и ДСБ. Всеки да си знае мястото или още веднага - на избори, отсече премиерът по повод информациите, че сините са част от сценарий за дестабилизиране на държавата. Именно след техните настоявания беше "замразено" назначението на готвения за трети вицепремиер Илиян Михов. Икономическият съветник на Борисов - Кольо Парамов, пък хвърли оставка само седмица след постъпването си на "Дондуков" 1 заради неспирните атаки на хората на Димитров и Костов.


Борисов се закани да закрие военния полигон в Змейово, ако се докаже, че именно той е източникът на постоянните замърсявания на Стара Загора. Въпреки че изследванията на местния РИОКОЗ отричат това, премиерът е поръчал и на учените от лабораторията по екология на БАН да направят тестове. Експертите ще изследват почвата, растенията и дори бръмбарите в района, за да установят дали са токсични. От военното министерство пък обявиха, че тестове с боеприпаси на полигона вече ще се правят само през деня.


Премиерът посети вчера лабораторията по екология на БАН по случай Международния ден на влажните зони. Той разговаря с учените в звеното и ги похвали за работата им. Борисов обяви, че откакто е на власт, е затегнал режима около резервата Сребърна до Силистра. "Преди това там имаше бракониери, които избиваха всичко, което ходи. Имаше и рибари", допълни Борисов. Той обеща допълнително средства на учените от БАН за Червената книга за защитените видове. Финансова инжекция ще получат и в Института по ботаника към академията.