Коктейл "Молотов" за СКАТ и във Варна

Архив Варна

03-02-2010, 06:58

Снимка:

СНИМКА: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

И офисът на телевизия Скат във Варна беше атакуван с коктейл "Молотов" тази нощ, след като самоделно устройство подпали редакцията на телевизията в Бургас в първите часове във вторник.

Новинатa съобщил за  Агенция „Фокус” изпълнителният директор на телевизията Валери Симеонов. "След нападението във Варна почти няма щети, обгорена е само входната врата. Охраната на сградата на бул. "Владислав Варненчик" е гасила пламъците, а полицията вече е направила оглед на мястото. По случая има разследване", обяснява Симеонов.


Два часа след полунощ във вторник коктейл "Молотов" подпали редакцията на телевизия Скат в Бургас. Самоделното запалително устройство бе хвърлено по фасадата на сградата в жк "Зорница". Бутилката, пълна с бензин и запален фитил, не успяла да счупи панорамното стъкло, но подпалила фасадата. Огънят унищожил външната щора и климатика. Силно обгоряла е и дограмата, а от високата температура външното стъкло на стъклопакета се е спукало.


Веднага след като атакували сградата, извършителите побягнали. Нападението обаче е запечатано от охранителните камери пред входа на телевизията.


"Още днес ще има задържани по случая", заяви по-късно вчера премиерът Бойко Борисов. Според него било въпрос на време от полицията в Бургас да извършат арестите на лицата от камерите.