С вериги към Бургас, Шумен и Русе

Архив Варна

03-02-2010, 07:10

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Затворени за движение днес са шосетата между аксаковските села Куманово и Генерал Кантарджиево, между Доброплодно и Ягнило  в община Ветрино, между Добрина и Манастир в Провадийско и между суворовските села Калиманци и Баново, съобщават от Областния съвет по сигурност.

Останалите пътища са проходими при зимни условия.


Отворени са магистралите "Хемус" и "Черно море". Състоянието на пътя Варна-Добрич също не налага някакви ограничения в движението. Опасните и стръмни участъци се обработват с луга и пясък. Сняг обаче е усложнил обстановката по пътя за Бургас. Край Обзор са въведени временни ограничения за движение: товарните автомобили трябва да се движат задължително с вериги, без ремаркета и полуремаркета. През Дюлинския проход веригите са задължителни за всички автомобили.


Всички автомобили да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета и през Ришкия проход, както и по пътищата в областите Шумен и Ямбол и пътищата Белово – Юндола, Велинград – Сърница и Велинград - Аврамово. Веригите за товарните автомобили са задължителни през Прохода на републиката и пътищата Русе - Бяла и Русе - Разград.


Според КАТ 14 пътно-транспортни произшествия са регистрирани за последното денонощие във Варненско - няма пострадали.


"Борбата със заледяванията ще бъде приоритетна задача пред община Варна", съобщават от кризисния щаб на Варна. "Основните пътни артерии в града ще се обработват с луга и пясък по стръмните места. Тротоарите и някои пешеходни зони – главно подходите към здравните заведения, училищата и детските заведения, ще се опесъчават с осолен пясък. Прогнозата на синоптиците е тази обстановка да продължи най-малкото до четвъртък", се казва в съобщението на кметската администрация.

По-голямата част от магазините, заведенията и  различните офиси са почистили прилежащите им тротоари, за разлика от пространствата пред жилищните блокове и къщите, установили общинските чиновници.