"24 часа": Дарител носи на сираци пистолет и кървави дрехи

Архив Варна

04-02-2010, 05:45

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Пистолет, 255 патрона и окървавени дрехи се оказаха част от дарение за Дома за деца, лишени от родителски грижи “Св. Иван Рилски” в София, научи “24 часа”.

Миналата сряда около 16,15 часа пред социалното заведение, в което са настанени 21 деца на възраст от 3 до 7 г., пристигнал около 60-годишен чужденец.
Учителите обаче не пуснали англоговорещия мъж да влезе в сградата. На портата той обяснил, че иска да направи дарение. Дал мобилния си телефон на една от учителките, на който чакал преводач.
Той се извинил, че не може да дойде на място и затова ще превежда по телефона. Чужденецът носел кашони с употребявани детски дрешки. Изрично настоял те да не се отварят предварително и да не се пипа нищо в тях.

Казал, че ще дойде на следващия ден, за да раздаде лично подаръците на децата.
"Формирала съм екип от професионалисти. Директор съм на дома от 10 г. През главата ни са минали много проблеми. Нещо в този мъж е накарало колегите ми да се усъмнят и не само да не го пуснат в дома, но и веднага да започнат да разопаковат кашоните", категорична е директорката на дома Антоанета Иванова. С нея разговаряме по телефона, тъй като е в болнични и никой от персонала на дома не пожела да говори за инцидента.