Сидеров бил пиян и буйствал, твърди немската полиция

Архив Варна

04-02-2010, 13:59

Снимка:

АРХИВ: IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Волен Сидеров е бил пиян, вдигнал е скандал и е обидил на расистка основа екипажа на самолета на "Луфтханза", с който вчера е пътувал за германския град Франкфурт на Майн, съобщи "Дневник", позовавайки се на информация от пресслужбата на полицията в града.

При озаптяването си на франкфуртското летище лидерът на "Атака" е нагрубил и германска полицайка, която е повдигнала оплакване срещу него.

В сряда вечерта нформационните агенции разпространиха новината, че Сидеров е бил арестуван на летището в германския град. Самият Волен Сидеров в сутрешния блок на BTv опроверга това и обясни, че е имал спречкване с персонала.
 
„Пътувам на собствени разноски във втора класа, не на държавни”, поясни още той. Персоналът във втора класа обаче се държал пренебрежително към хората. Депутатът чул и презрително подхвърляне по отношение на българите. „В такива случаи винаги реагирам - словесно, естествено. Направих им забележка, че това е недопустимо”, разказа той. Това обаче не се харесало на немския персонал и те се обадили на летищните власти, които на слизане от самолета поискали паспорта на Сидеров.
 
Лидерът на Атака се оплака още, че от българското посолство в Берлин или Бон светкавично изтекла информация, която всъщност представлявала дезинформация. „Не мога да си обясня защо, вместо да проверят какво е станало, дипломатическите представители така бързо пуснаха информацията до наши представители и още по-светкавично до българските медии”, риторично попита той.
По време на полета от София за Франкфурт вчера следобяд 53-годишният пътник е буйствал и е отказал за изпълни нарежданията на персонала, твърди Дневник , като цитира официално съобщение на франкфуртската полиция, публикувано на специализирания сайт за полицейски новини Polizeipresse.de. Наближавайки града, капитанът на самолета е съобщил на летищните власти, че вози неуправляем пътник.

След кацането във Франкфурт около 16 часа местно време (17 ч. българско) към самолета са били изпратени няколко полицейски патрула. От екипажа полицаите научили, че през цялото време на полета Сидеров не е изпълнявал указанията. Той е отказал да закопчее предпазния си колан при излитането и приземяването, не искал да седне на местото си, дори е нахлул в бордовата кухня. Хвърлил е предоставената му храна, постоянно е пречил на стюардеситеи ги е обиждал с расистки думи, се казва още в съобщението.

При последвалата проверка още в самолета Сидеров е обидил и полицайка. От него не е взета алкохолна проба, тъй той е показал дипломатическия си паспорт, след което е напуснал машината, каза за "Дневник" Андре Щурмайт от полицейския президиум във Франкфурт. По думите му Сидеров в момента все още се намира в Германия.
Срещу лидера на "Атака" е образуван сигнал заради обида и нарушение на закона за въздушна сигурност. Освен германската полицайка, член на екипажа на "Луфтханза" също е подал оплакване срещу българския пътник.

Освен,че Сидеров обмисля да  предяви искове срещу авиокомпанията, както каза той самият в телевизионното си включване тази сутрин,  днес представители на „Атака” обвиниха говорителя на външно министерство. в разпространяване на невярна информация.