Руснак купува Том и Джери

Новините

04-02-2010, 15:54

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Руският петролен магнат Леонард Блаватник е основният  претендент за закупуване на кинокомпанията Metro Goldwyn Mayer, която е създател и на култoвата анимационна поредица Том и Джери.

Руснакът навлиза във втори рунд с компанията. Страните трябва да обсъдят цената на сделката.


Филмовата студия преживява труден период с натрупани дългове от порядъка на 3.7 млрд. долара.


Първоначално цената на сделката била около 2 млрд долара. След това обаче паднала на 1.6 - 1.7 млрд долара. Точно заради тази ниска цена към кинокомпанията започнали да проявяват интерес и хора, които не са свързани с киното.


Проблемите в кинокомпаниите не са новост. MIRAMAX, под чиято шапка се създава номинираният с осем "Оскар"- а "Гадни копилета", вече прекрати съществуването си.


Голямото пазарене на Блаватник не е от вчера. През март 2007 година той купи известна верига хотели във Франция, където са отсядали Чърчил, Пикасо и Онасис. Той се оказа и тайнственият богаташ, който купи на търг Палас гардънс в Кенсингтън, Лондон. Тогава напълно непознатият чужденец брои 41 млн. лири стерлинги (около 75 млн. долара) за една от най-скъпите постройки в Лондон, която се издига в съседство с двореца Кенсингтън. В наддаването Блатваник победи собственика на "Челси" Роман Абрамович и индийския стоманен магнат Лакшми Митал.