Еврозапис ще честити празниците във „Владиславово”

Мисия Варна

04-02-2010, 16:23

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Гласов портал, финасиран с европари, ще се грижи за доброто настроение на жителите на „Владиславово”.

Първо, защото автоматично ще отговаря на питанията на гражданите, направени по телефона, и ще им спести нервите от това „да чуят сигнал „заето” или „свободно”, а никой да не им отговаря”, обяснява кметът на района Добромир Джиков. И второ, през новата система съкварталците ще бъдат поздравявани в дните на национални и официални празници. Освен че ще сведе до минимум субективизма при поднасянето на информацията, гласовият портал ще освободи времето на служителите и ще повиши административния капацитет, обясняват авторите на проекта „Общинските администрации – достъпни, прозрачни и компетентни”. Той бе изпълнен по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд.


В него е предвидено и монтирането на дигитално табло с размери 2 на 0,80 метра, което  ще информира гражданите на район „Владислав Варненчик” за текущите и предстоящи събития и открити процедури, съобщи още кметът на района Добромир Джиков.  То може да побере до 30 страници текст и ще улесни информирането на хората, които минават покрай сградата на кмеството.
В рамките на проекта са изработени и информационни терминали (киоски), които ще бъдат поставени на различни места в района – фоайета, отдалечени офиси или клонове, обществени места и др. 


Партньори на „Владиславово” по проекта бяха  варненският район „Владислав Варненчик”, пловдивският „Централен” и общините Белослав и Долни Чифлик. По задание общата стойност на проекта бе 566 149 лева, но при реализацията му са направени близо 90 000 лева икономии, подчерта Добромир Джиков.