Усмихнете се! И днес лед и нерви на пътя...

Архив Варна

05-02-2010, 06:03

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Хич да не ви заблуждават положителните температури, които обещават синоптиците.

Те нито са чак толкова положителни във Варна, нито пък 4-5 часа плахо слънце вчера и днес са достатъчни, за да смутят леденото безразличие по варненските улици. Но фактът, че пак ще стигнете на магия до работното си място, хич не е повод за лошо настроение. Вече изчерпихме всички нелюбезни думи по адрес на неизчистилите снега, който сега е замръзнал в непоклатима кална маса. Затова можем с усмивка да преминем през дупките на "змейка" или както там му викаха инструкторите на онова зигзагообразно упражнение на полигона (да не забравя - огромен кратер е зейнал край оградата на училище "Св. Климент Охридски" на едноименната улица, но това май беше за друга рубрика).

Но сега сериозно - няма затворени пътища във Варненско. Шосетата в областта са частично заледени, но проходими при зимни условия, съобщават от Областното пътно управление.


Всички коли трябва да се движат с вериги, а товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през Дюлинския проход. На магистрала “Тракия” пътните настилки са сухи, но на Хемус има и мокри участъци. По усойните места, мостовете и виадуктите има частични заледявания. Почистват се и се опесъчават.

19 катастрофи са станали във Варна за изминалите 24 часа, информират от КАТ. Няма пострадали.