Стандарт: Дянков погна акулите в шоуто

Архив Варна

05-02-2010, 06:23

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Данъчните взеха на мушка акулите в шоубизнеса.

Те ще проверяват какви налози броят в хазната големите в бранша като Слави Трифонов и Димитър Димитров-Митко Пайнера, пише днес "Стандарт".
Започват данъчни проверки на продуценти и собственици на футболни клубове. След данъчните проверки на певци и футболисти сега ще бъдат осветени хората, които стоят зад тях - продуценти и собственици на клубове.

Хората трябва да се научат да си плащат данъците, за да има ред и справедливост, каза Симеон Дянков. Предишните правителства са разтваряли данъчни чадъри за определени браншове и групи, добави той. Сегашният кабинет няма намерение да дава данъчни амнистии. Министър Дянков бил запознат от немския си колега Волфганг Шойбле с това, че в момента Германия купува незаконно придобити данни от швейцарски банки за сметки на немски граждани, които са укрили данъци. Министър Дянков смята, че идеята заслужава внимание.

Вицепремиерът беше в Берлин, за да търси подкрепа за въвеждане на еврото в България. Германия е похвалила България за финансовата стабилност и е обещала при кандидатстването ни за еврозоната да не страдаме заради проблемите на Гърция или Португалия. След въвеждането на еврото стоките няма да поскъпнат, инфлацията ще е нула, най-отговорно го казвам, заяви още Дянков.
Междувременно футболните клубове поискаха да бъдат освободени от всякакви данъци. Техните предложения бяха внесени в парламентарната комисия за борба с корупцията.