Варненските вестници в петък

Архив Варна

05-02-2010, 07:40

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

„Пречиствателна прави ток от фекалии” информира уводното заглавие на днешния брой на „Позвънете. Става въпрос за Пречиствателна станция Варна, която започвала да произвежда електричество от биогаза, който се отделя при пречистването на фекалните води. За по-достоверно на 1 стр. дори има и снимка на мъж, който е запалил водата в извор, но всъщност не горяла водата, а газът, който излиза през нея на повърхността.


„Спешен план спасява сезон 2010 на Златните” съобщава първа страница на „Твоят ден”. От материала научаваме, че цялостното решение на проблема с отпадните води на курорта и изчерпания капацитет на пречиствателната станция отново се отлага. За да бъде спасен туристическият сезон ще се търси решение чрез дълбоководно заустяване. Въпросното спасително съоражение представлява тръба, по която отпадните води се отвеждат на една морска миля навътре в морето.


„Транспортът гълта 9,1 млн. лв. от бюджета на Варна” е уводното заглавие на „Черно море”. Над 6 млн. от тях за безплатните карти на пенсионерите над 67 г.


„Народно дело” пък съобщава от първа страница, че кризата е дала възможност за „100 нови жилища за млади семейства”. Всъщност, общината ще купува апартаментите от банки и закъсали инвеститори и ще ги предоставя на нуждаещи се варненци.

„Зомбита във Варна на пролет” стряска заглавие от 4 стр. на „Позвънете”. И продължава, че зомбитата щели да плъзнат в морската столица през април. После успокоява читателите, че тази идея е на младежката организация „Идея”, която планирала да организира нещо като зомби фест на пролет. Цялата 8 стр. на вестника пък е посветена на житието, битието, амбициите и мечтите на председателя на общинския съвет в града Борислав Гуцанов. От заглавията разбираме, че той няма амбиции за кметския стол на Кирил Йорданов, но засега. Освен това мечтае за трето дете. Самото заглавие е доста любопитно – „Ванга орисала Гуцанов”. Пророчицата е негова кръстница и е предопределила съдбата му. Гуцанов обаче пазел дълбоко в себе си и не споделял с никого съветите, които е получил от Ванга.


„Тракийци правят родословни дървета, за да си върнат имотите”. На тази тема е посветена 6 стр. на „Твоят ден”, като вторият акцент е, че пенсионери се борели с ледени планини и вият дълги опашки пред тракийското дружество в града. Явно надеждата на наследниците грее все по-силно, особено след посещението на Бойко Борисов в Турция. Освен това се говори за сума от 20 милиарда.


„Военни ядоха пердах в улична битка” информира читателите 4 стр. на „Народно дело”. След изненадваща атака биячи счупили носовете на четирима военнослужещи пред нощно заведение в града.


”Кризата помете търговците на открито” уверява уводното заглавие на стр. 4 на „Черно море”. Всъщност броят на временните търговски обекти не се бил намалил, напротив – запазва се същият от миналата година, ако се съди по схемата за разполагане на сезонни обекти. Просто имало много свободни места и тротоари, където можело да се поставят търговски маси, но никой не е проявил интерес към тях.