Подсъдим размаха бръснарско ножче в съда, прибраха го в психиатрията

Архив Варна

05-02-2010, 10:48

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

50-годишният Красимир Иванов извади четвъртинка от старо бръснарско ножче, преди да започне днес процесът срещу него във Варненския окръжен съд, и замахна към гърдите си.

Служителите на съдебна полиция реагираха на момента и взеха ножчето от ръцете на мъжа. Делото срещу него така и не тръгна, но той беше отведен в психиатрична клиника за преглед. Психиатрите трябва да преценят дали Красимир има наистина склонност към самоубийство или други здравословни проблеми, или е разигравал театър в съдебната зала.


50-годишният мъж е обвинен в изнудване, придружено с насилие и заплахи за убийство. Обект на атаките му бил родният му племенник. Семейната разпра се вихрила в село Каменар през февруари 2002-а година. Делото все още не е приключило поради ред причини. Самият Красимир е осъждан общо 8 пъти за принуда и още няколко пъти за причиняване на телесни повреди и повечето време изкарва в затвора.


На предното заседание по това дело не се явиха важни свидетели, затова не му беше даден ход. Тогава Красимир се държа странно и неадекватно и в залата беше извикан лекар, за да го наблюдава. Не е изключено обвиняемият да е видял в това възможност да получи по-малко наказание, ако се окаже, че има психични отклонения и днешният му опит да се самонарани да е опит за манипулация.