Синята коалиция няма да подкрепи ветото на президента за военния закон

Архив Варна

05-02-2010, 12:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Синята коалиция няма да подкрепи ветото на президента върху Закона за отбраната и въоръжените сили, обяви от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров.

Според Димитров решението за вето е закъсняло. "Едва когато неговите лични правомощия са засегнати, наложи вето на Закона за отбраната", коментира депутатът.

Съпредседателят на Синята коалиция попита държавния глава защо не е реагирал на опитите за безконтролно следене на гражданите, чрез приетия на второ четене закон за електронните съобщения  и настоя следенето да бъде прекратено.

„Този въпрос е изключително остър предвид агентурното му минало“, заяви Мартин Димитров.

От парламентарната трибуна синият лидер запита президента как оценява доказателството на СДС, че Ахмед Доган наистина "е разпределял порциите на финансиране в държавата", визирайки писмото от кмета на община Гърмен Ахмед Башев до лидера на ДПС с молба за отпускане на 1,5 млн. лв от ПУДООС.
Той поиска да разбере защо президентът мълчи за спонсорите си, които според него са злоупотребили с европейските фондове.
Димитров попита президента и защо не е възразил срещу сделките „с корвети, фрегати и правителствени самолети“ и защо мълчи за замените на земи, извършени от тройната коалиция и за спонсорите си, които според него са злоупотребили с европейските фондове.
Мартин Димитров призова държавния глава да отговори на поставените въпроси, защото в противен случай ще загуби правото си за участие в бъдещия политически живот на страната.