Областният управител препрати живите шарани към „Пазари”

Мисия Варна

05-02-2010, 13:04

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Търговците от рибната борса да отидат да хвърлят шараните и скумрията пред управлението на общинската фирма „Пазари”.

Изобщо не знам защо са избрали да протестират по този начин и точно пред областна управа. Това коментира специално за ВарнаУтре губернаторът Данчо Симеонов. Той не беше в сградата на областна администрация и не стана свидетел как търговците от рибната борса изсипаха шарани и скумрия пред държавното учреждение. Тази акция те определиха като мирен протест.


Според Симеонов обаче, рибата трябва да бъде хвърлена пред общинската фирма „Пазари”. Той е категоричен, че именно тя незаконно е дала площи за търговия, които кой знае защо са наречени рибна борса. „Напълно подкрепям действията на д-р Йордан Киров (шеф на регионалната ветеринарна инспекция), който в четвъртък за пореден път запечата рибното тържище. Според инспекцията, то не отговаря на никакви санитарни и хигиенни изсквания, а на всичко отгоре не е регистрино по закона за храните.

Шефът на „Пазари” Владимир Михалчев пък контрира, че за търговски маси не се изисква подобна регистрация. Той е категоричен, че вече са отстранени всички хигиенни пропуски, констатирани преди време от ветеринарните инспектори в рибната борса. Според него закриването на тържището е тенденциозно. Колкото до търговците – те заявиха, че не могат да си плащат наемите, тъй като от месец насам не работят.

В понеделник от 11:30 часа областният управител е поканил на среща търговците от борсата. На нея той смята да им обясни, че фирма „Пазари” ги е измамила, като им е отдала под наем незаконно помещение, в което не може да се извършва търговия с рибни продукти.