ДКСИ платила ремонт на сграда за 500 души вместо за 100

Архив Варна

05-02-2010, 13:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Парите, които са налети за реконструкцията на административната сграда и ниското тяло към нея на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) и това, което се върши, са нецелесъобразни, заяви по време на  парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в отговор на питане на депутата Иван Иванов.


Народният представител, обясни, че става дума за строителството на сградата на 7 км на бул. „Цариградско шосе”. По думите му нарушенията са такива, че могат да създадат влошаване на отношенията на страната ни с европейските партньори. Според него проектът за специалните системи за защита на обекта е непригоден за приложение. В същото време ДКСИ е изплатила цялата сума на проектанта. Цената на обекта е увеличена два пъти от тази, която е била обявена.

Министърът на отбраната в предишния кабинет - Веселин Близнаков - е издал разрешение за строеж. Цветанов е разпоредил да се извърши проверка за установяване на нарушения по този казус в ДКСИ. Резултатите от проверката ще бъдат оповестени. Ще се търси наказателна отговорност там, където има допуснати нарушения, каза Цветанов. ДКСИ има не повече от 95-100 души, а сградата, която е избрана, е за 400-500 души. Трябва да се търси управленско решение по казуса и устройването на тази агенция.