Несебър - Черно море LIVE: 2:0

Архив Варна

06-02-2010, 16:17

Автор:

ЕКАТЕРИН ДОНЧЕВ

Всичко от Автора

Велизар Попов: Много полезна контрола. Исках да видя всички в края на най-тежката част от подготовката. Резултатът не е най-важното, аз лично съм доволен. Най-накрая играхме на добър терен, макар и изкуствен, и наистина съм с добри впечатления. Бих се притеснил, ако сега изглеждаме отлично, а не в началото на първенството. Доволен съм от всички.

18:17 Край на мача. "Моряците" имаха повече положения, но не успяха да ги реализират. Домакините използваха един пряк свободен и една контраатака, за да отбележат две попадения. 85' Мачът върви към закономерна победа на Несебър. Начело с Георги Василев отборът изглежда коренно различно от есента и се очертава като главен фаворит за влизане в А група. 81' Хубаво двойно подаване между Иванов и Янев завърши с удар на последния, но Пирго спаси. 76' Николай Христов се опитва да бави времето, като си връзва обувките, забравил, че е с бутонки без връзки. Комична ситуация на терена в Поморие. 74' Черно море играе в половината на Несебър, но до сериозни положения не се стига. Няколко пъти нападателите на варненци остават в положение на засада. 71' Прекрасна атака на черноморци изведе Маркес очи в очи с Григоров, но полузащитникът си поведе много силно топката и позволи на стража да я улови. 62' Далечен удар на Димов, но Григоров лови без проблеми. 61' Смяна в състава на Несебър. Излиза въпросният Станев и влиза Григоров. Георги Василев преди мача каза, че ще даде на тримата вратари по равно време за игра. 60' Жълт картон за вратаря на Несебър Станев.

Велизар Попов, ст. треньор на Черно море:

Много полезна контрола. Исках да видя всички в края на най-тежката част от подготовката. Резултатът не е най-важното, аз лично съм доволен. Най-накрая играхме на добър терен, макар и изкуствен, и наистина съм с добри впечатления. Бих се притеснил, ако сега изглеждаме отлично, а не в началото на първенството. Доволен съм от всички.



18:17 Край на мача. Несебър - Черно море 2:0

"Моряците" имаха повече положения, но не успяха да ги реализират. Домакините използваха един пряк свободен и една контраатака, за да отбележат две попадения.

85' Мачът върви към закономерна победа на Несебър. Начело с Георги Василев отборът изглежда коренно различно от есента и се очертава като главен фаворит за влизане в А група.

81' Хубаво двойно подаване между Иванов и Янев завърши с удар на последния, но Пирго спаси.

76' Николай Христов се опитва да бави времето, като си връзва обувките, забравил, че е с бутонки без връзки. Комична ситуация на терена в Поморие.

74' Черно море играе в половината на Несебър, но до сериозни положения не се стига. Няколко пъти нападателите на варненци остават в положение на засада.

71' Прекрасна атака на черноморци изведе Маркес очи в очи с Григоров, но полузащитникът си поведе много силно топката и позволи на стража да я улови.

62' Далечен удар на Димов, но Григоров лови без проблеми.

61' Смяна в състава на Несебър. Излиза въпросният Станев и влиза Григоров. Георги Василев преди мача каза, че ще даде на тримата вратари по равно време за игра.

60' Жълт картон за вратаря на Несебър Станев. Стражът се опита да изчисти една топка, но уцели Божилов и улови коженото кълбо извън полето с ръце.

От последвалия пряк свободен удар не последва нищо опасно. Странно защо Ахмед Ахмед не вдигна червен картон и не изгони вратаря.

59' Опасно центриране от пряк свободен удар в полето на варненци завърши с разбъркване и уловена топка от Пиргов.

54' Черно море се настани трайно в половината на домакините, но засега без сериозни опасности пред противниковата врата.

49' По взаимна договорка, първото полувреме се игра с топки Адидас на Несебър, а второто - с Пума на Черно море.
48'
Удар на Тянко Дяков от границата на наказателното поле мина над напречната греда на Несебър.

17:31 Начало на второто полувреме. Със 7 смени започва Велизар Попов второто полувреме.

На терена в момента за варненци са: 1. Пиргов 4. Бачев, 15 Александър Александров - Сашо, 6 Дяков, 25 Александър Александров - Алек, 23 Георгиев, 14 Божилов, 10 Димов, 5 Домакинов, 21 Илиев, 28 Маркес


45' Край на първото полувреме. 2:0 за Несебър!

42' Запалиха осветлението на стадион "Поморие".

39' Атанас Борносузов пропуска днешната контрола по един прекрасен повод. Вчера футболистът стана баща. Синът му се казва Пресиан. ЧЕСТИТО!!!

33' Чистите голови положения са 2:1 за Черно море, но резултатът е 2:0 за Несебър.

32' Страхотна атака, започната от Георги Илиев, преминала през Герасим Заков и завършила с бомбен удар на Александър Александров - Алек. Топката премина на сантиметри над напречната греда.

31' Варненци определено отстъпват в тези начални минути, като играта се води повече в тяхната половина.

30' ГОЛ!!! 2:0

Мартин Стефанов бе изведен сам по дясното крило и покрай плонжа на Илочев удвои резултата.

29' Смяна в състава на Несебър, на мястото на Симеонов влиза Павел Станев.

28' Георги Илиев излезе сам срещу Симеонов, но вратарят отби топката с крак. Кълбото отскочи към Станислав Стоянов, но ударът с глава мина на сантиметри покрай левия страничен стълб. 22' Иванов бе изведен сам срещу Илчев, но вратарят излезе извън наказателното поле и изчисти топката.

19' ГОЛ!!! 1:0 за Несебър

Ударът на Веселин Пенев мина покрай стената на варненци и кълбото се оплете в долния десен ъгъл на Илчев. Създаде се впечатление, че топката мина под скочилата стена.

18' Опасен пряк свободен удар за Несебър от ъгъла на наказателното поле.

16' "Моряците" разиграха няколко хубави комбинации по двата фланга, но подаванията намираха нападателите в засада.

13' Жълт картон за Гюрсел Вели за спъване на Танко Дяков в централната част на терена.

6' Пряк свободен удар за Несебър на около 30 метра от вратата на варненци. Центрирането бе избито. Игра в центъра на терена.

2' До момента на срещата присъстват около 20 фенове на Черно море. Очакват се още толкова.

16:32 Начало на мача. Топка за варненци.

16: 30 Двата отбора излязоха на терена. "Моряците" са в традиционните залено-бели екипи. Несебър - в синьо.


16:27 Въпреки положителните температури, езерото, граничещо със стадиона, е замръзнало. На мача присъства легендата на българския футбол Пламен Гетов.

15:44 Започна прякото предаване от Поморие на поредната контрола на бронзовите медалисти.

На стадион "Поморие" температурата е 4°, теренът е идеален за игра.



главен съдия: Ахмед Ахмед

Съставите:

НЕСЕБЪР

12 Свилен Симеонов
7 Борислав Иванов
3 Атанас Рибарски
9 Венцислав Христов
5 Павел Колев кап
15 Мартин Димитров
29 Милчо Макемджиев
30 Мартин Стефанов
8 Гюрсел Вели
18 Веселин Пенев
23 Марин Ценов
ст. треньор: Георги Василев


ЧЕРНО МОРЕ

1 Илчев
20 Лазаров
25 Александър Александров - Алек
6 Дяков
84 Колибали
3 Адемар
18 Аврамов
21 Илиев
7 Стоянов
23 Дани Георгиев
9 Заков
ст.треньор: Велизар Попов