"Стандарт": Дрогата прогонила Славка в Щатите

Архив Варна

06-02-2010, 07:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

"Виждаш какво е в София, пълно е с дрога. Трябва да предпазя Пол от това", заявила убитата Славка на баща си Павел Найденов през октомври, когато за пореден път тръгва към САЩ.

Бай Павел й отвърнал: "Нали от САЩ тръгва дрогата, бе!" Това разказа вуйчото на Славка Стефан Стефанов. Той вече е уредил организацията на погребението в семейния парцел в Мировяне и чака обаждане кога ще бъдат транспортирани телата на Славка и 8-годишния й син Пол, които бяха заклани в сряда срещу четвъртък в дома си в Дейл Сити, Вирджиния. Това пише в днешния си брой "Стандарт".


"Водихме същия разговор да се върне и преди седмица, когато се чухме за последно", коментира вчера и бащата Павел Найденов. Той предлагал на Славка по 1000 лв. месечно плюс имоти, за да си дойде в София. Тя обаче казала, че иска синът й да учи в Щатите. Накрая под напора на баща си склонила да си дойде до 2 години.
Павел Найденов не е чувал за застраховка "Живот" от 3 млн. долара на Славка и Пол, както твърдят българи зад океана.
Според тях сестрата на Илия Павлов я подновила в началото на месеца. Половината сума щели да вземат родителите й, а останалата най-вероятно бащата на Пол - етиопецът Лестър Уилсън. "Това в момента е модерно в Щатите, но аз не вярвам да е имала толкова голяма застраховка.


Това означава да плаща месечна премия от 3000 долара", коментира бащата Павел Найденов. Отвъд океана Славка се занимавала с покупка на къщи, които преобразявала - ремонтирала, обзавеждала и препродавала.
Същото направила преди 3 години и със старата къща в Мировяне, където е живяла дълго време. След като заминала през октомври, Славка я дала под наем на една от най-близките си приятелки Гергана. Тя останала потресена от новината за зловещото убийство.
"Това го е направил близък човек, когото е познавала. Тя е много предпазлива и никога не отваря вратата, без да види кой е отвън", повтаряла тя.


Според щатските медии убийството на Славка и сина й е от ревност. Новинарското издание Inside NOVA съобщи, че според документи на съда в Дейл Сити обвинената за престъплението рускиня Наталия Уилсън е ревнувала съпруга си Лестър Уилсън от бившата му жена Славка.