Започва карнавалът във Венеция

Архив Варна

06-02-2010, 09:51

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Всички очакват с нетърпение началото на един от най-атрактивните и запазен почти непроменен през вековете карнавал - този във Венеция. Хиляди туристи вече са край каналите, подготвили са маските си и очакват с нетърпение началото на веселието, съобщават италианските медии.

Тази година мотото на карнавала е "Усещане 2010 – 6 сетива за 6 квартала".  Той ще бъде открит със спектакъла "Арлекино, слуга на двама господари" по Карло Голдони. Като естествен декор за постановката ще бъде използван площад Сан Марко.
Любопитен момент от карнавала ще е играта "Карнивалия", която преплита традициите, които Венеция пази още от времето на авантюрите на Джакомо Казанова - известния съблазнител, писател, дипломат и таен агент.


Хиляди туристи от цял свят се очаква да бъдат рпивлечени от екзотиката на събитието, тъй като се навършват 30 години от модерното възобновяване на Венецианския карнавал. Началото му е поставено през 1094 година. 700 години по-късно е преустановен с падането на Венецианската република и после пак възобновен.