Снежен апокалипсис връхлетя източните Съединени щати

Новините

06-02-2010, 17:02

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Обилни снеговалежи придружени със силни ветрове продължават да парализират значителна част от източните Съединени щати и най-вече Вашингтон и района, съобщават световните медии.

Вашингтон е осъмнал под 30-сантиметрова снежна покривка. Мтеоролозите са предупредили за 24-часова силна снежна буря в района на Вашингтон-Балтимор и помолили хората да не тръгват на път. Отменени са били повечето полети от трите най-големи летища на територията на Вашингтон-Балтимор и международното летище във Филаделфия. Вашингтонското метро пък работи само в подземната си част. Автобусното движение е било преустановено.

Над 180 000 домакинства в района на столицата са останали без електричество заради повалени от мокрия и тежък сняг дървета и електропроводи. Бурята е затворила училища, а в супермаркетите са се извили дълги опашки. 

Снежната буря, кръстена от интернет-потребителите "снегопокалипсис", продължавала да се вихри в Индиана и Пенсилвания. Тя достигнала Ню Йорк, както и Северна Каролина, поради което губернаторите на Вирджиния, Мериленд и Делауер са решили да обявят извънредно положение.