"Кулата–Промахон" е отворен за всички автомобили, засега

Новините

06-02-2010, 18:11

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Граничният пункт „Кулата – Промахон" е отворен за всички автомобили, съобщи МВР.

Към 19.00 часа е било постигнато споразумение с гръцките фермери да бъдат пропуснати всички автомобили, чакащи на пропускателния пункт.

Граничните служители са създали организация за максимално бързото преминаване на всички превозни средства. Въпреки усилията, положени от всички институции, ангажирани с проблема породен от блокадата на гръцките фермери, отново няма яснота докога пунктът ще остане отворен. Може би заради това от „Гранична полиция” предупреждават пътуващите към Гърция да не се насочват към Кулата.

По-рано през деня изнервени от чакането ТИР-аджии препречиха пътя пред гръцки граждани, които се прибирали в родината си. Едни били на пазар в България, а други поиграли в казиното на Кулата. Към 16,30 часа пък, фермерите склониха да пуснат 100 ТИР-а в посока към Гърция. Анонсираният сблъсък между представители на асоциацията на българския бизнес и протестиращите фермери не се състоя, тъй като гърците не били около тракторите, а разпускали по заведения в района на пункта в Промахон.