Труд: Ученик пребит след спор във Фейсбук

Архив Варна

07-02-2010, 07:58

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Спор за момиче в социалната мрежа "Фейсбук" между двама дванадесетокласници завърши с кървав бой във Варна, пише днес "Труд".


Екшънът се разиграл към 17 ч в петък до входа на Руското училище "А. С. Пушкин". Венци Л. от СОУ "Найден Геров" решил да премери сили със съперника си в любовта Кирил Г. и го причакал да излезе от школото.

Без да му мисли, Венци се нахвърлил върху връстника си и започнал да го удря жестоко с юмруци в лицето. Случайни минувачи веднага разтървали настръхналите момчета и повикали линейка и полиция. Кирил е настанен в неврохирургията на болница "Св. Анна" с фрактура на синусовата кост и контузия на мозъка.

"Травмите могат да доведат до усложнения след време", обясни доц. Лидия Петкова от здравното заведение. Въпреки това вчера родителите на Кирил са го прибрали от болницата.

Венци пък е задържан веднага след като раздал юмруците. Има подозрения, че е използвал метален бокс. Той е разпитан от инспектор от Детска педагогическа стая, а след това освободен. "Венци е спортист. Досега не е имал лоши прояви в училище", каза зам.-директорът на СОУ "Н. Геров" Ралица Георгиева.

Все още не е приключило разследването на друг инцидент между ученици във морската столица, който завърши трагично. През октомври м.г. Тодор Панайотов (15 г.) от Професионалната техническа гимназия преби до смърт 16-годишния си съученик Георги Лъчезаров. Двамата се сбиха след уговорен "дуел" в интернет.