Труд: ГЕРБ-ер сдава имунитет заради заменка

Архив Варна

07-02-2010, 08:17

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров сам ще поиска от парламента да бъде свален имунитетът му, а прокуратурата да разследва заменката на държавен горски терен край Етрополе.


Това обяви народният представител, след като показа на журналисти земите си вчера. Още утре той щял да провери каква е процедурата за сваляне на защитата му.

Димитров бе атакуван за пореден път в петък по време на парламентарния контрол от експремиера Сергей Станишев, че е получил като депутат от ГЕРБ най-големия държавен терен.

“Както виждате, тук сме в средата на див балкан. Ток, вода или хотел няма. Не сме искали промяна на предназначението на земята, добави Димитров. Според него заменката била направена за комасация на терените на дървообработващото предприятие “Медикет”, част от което е и Ловно стопанство “Елен”.

“Искам да призова и бившия премиер Станишев да последва примера ми и също да се раздели с имунитета си, за да се проучи заменката в местността Кара дере между Бяла и Шкорпиловци”, каза Димитров.

Според него там през 2007 г. били заменени 700 дка земи, които година по-късно са извадени от горския фонд. Главен консултант по проекта е Георгий Станишев (брат на Сергей). Трябва да се види кой е собственик и престъпник ли е този, който му е дал земите в последния девствен район по Черноморието, добави ГЕРБ-ерът. Той призова и друг червен депутат - бившия строителен зам.-министър Димчо Михалевски, да се раздели с имунитета си. Така щяло да се провери има ли престъпление при изграждането на водното огледало в Кърджали.

Обиколка на всички заменки организира през следващата седмица депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, добавя по темата "24 часа". Турът ще е с осигурен от него автобус. Идеята да се види дали взетите от държавата гори са заместени от постройки е подкрепена от премиера Бойко Борисов.