Великобритания реже студентските визи

Архив Варна

07-02-2010, 11:32

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Великобритания затяга режима с издаването на студетски визи, за да ограничи броя на нелегално работещи в страната, съобщи Франс прес.

Като първа мярка Министерството на външните работи ще намали броя на визите за учащи се. Засега няма официално решение за параметрите на орязването, но медиите на Острова твърдят, че вместо 280 000 годишно, студентските визи ще бъдат ограничени на 250 000.  Те ще бъдат получавани само от младежи в много добъв английски. Следващата мярка срещу нелегалната работна ръка ще бъде намаляването на часовете, в които студентите могат да бъдат наемани. Вече те ще могат да работят 10 вместо 20 часа седмично. 


Който иска да учи във Великобритания в съответствие със закона, е добре дошъл, но ще сме непримирими към онези, които нарушават правилата и идват главно, за да работят, заяви говорителят на Форин офис. Миналата седмица Великобритания временно спря издаването на визи за студенти от Северна Индия, Непал и Бангладеш.


Междувременно на бездомните източноевропейски имигранти във Великобритания бяха предложени безплатни полети, за да се приберат по домовете си. Билетите ще бъдат платени от правителствената програма за премахване на гетата в провинциална Великобритания, пише "Обзървър".


Досега са отпуснати 150 хиляди паунда за "разчистване" на градовете Бостън, графство Линкъншър, и Питърбъро, графство Кембриджшър. Досега тук имаше много работни места за събирачи на реколтата от плодове и зеленчуци, но рецесията промени това, пише вестникът. По данни на правителството от 2008 година една четвърт от населението на Бостън са били имигранти и по улиците са се говорили 65 езика. Сега мнозина се върнаха по родните си места, но други останаха в изчакване на по-добри времена. Те нямат право на социални помощи и сега са бездомни. В резултат на това коренните жители на Бостън станаха свидетели на израстването на гета, което е напълно нов феномен за британската провинция, пише "Обзървър".