Китайската полиция закри най-голямото "училище за хакери"

Новините

08-02-2010, 07:46

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Полицията в китайската провинции Хубей (Hubei) закрила сайта Black Hawk Safety Net, който се занимавал с обучение на хакери. За това пише China Daily.

Полицията е арестувала трима души, които са поддържали сайта. Те са заподозрени в разпространението на програмни продукти, предназначени за атаки в мрежата. Активите на  Black Hawk Safety Net, които се оценяват на 1,7 милиона юани (249 хил. долара), са били блокирани.


Според вестника, Black Hawk Safety Net е най-големият китайски сайт, обучаващ хакери. Той бил основан през 2005 г. През ноември 2009 година в него вече имало регистрирани над 12 000 VIP-ползватели. Те са платили над 7 миллионов юана (над 1 милион долара) регистрационни такси. Освен това в сайта са били регистрирани и над 170 хил. редови ползватели.

Създателите на Black Hawk Safety Net обучавали хакерите с помощта на специални уроци. Също така различните начини за кибератака се обсъждали във форумите на сайта. Полицията се заинтересувала от Black Hawk Safety Net през 2007 году, когато няколко от неговите членове били задържани по подозрение за разпространение на компютърни вируси и извършване на кибератаки.