Ауди вкара добричлия в затвора

Архив Варна

08-02-2010, 14:40

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

44-годишният добричлия Юлиян Йорданов - Джулая, да изтърпи наказание от 1 година "лишаване от свобода" при първоначален строг затворнически режим, постанови Районен съд - Добрич. 

Той бе признат за виновен, че през месец декември 2004 г. в Добрич е укрил и е спомогнал  да  бъде отчужден краден лек автомобил "Ауди", модел "А-6" на стойност 21  хил. лв. По молба на подсъдимия и след като той направи самопризнания, делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие. При тази процедура, и предвид изминалия дълъг период от извършване на престъплението, а също факта, че Юлиян Йорданов не е осъждан за умишлено престъпление, съдът му наложи наказание под минималното, предвидено в Наказателния кодекс, в размер на 3 години. Юлиян Йорданов бе осъден да заплати глоба от 500 лв.  


В обвинителния акт се казва, че автомобилът "Ауди А-6" бил откраднат в Плевен и обявен за издирване през ноември 2004 г. През декември същата година подсъдимият закупил от варненец блъснат челно автомобил "Ауди" "А-6", като продавачът получил в замяна "Ауди - 80" и доплатил 2 хил. лв. Колата на варненеца била превозена до Добрич с платформа. Преди града Юлиян Йорданов слязъл от товарния автомобил, качил се в спрян автомобил "Ауди" "А-6" и се прибрал с него. На следващия ден в автосервиза на собственика на платформата, второто "Ауди" било пребоядисано, сменени били рамата и цялостната му регистрация, и му били сложени табелите на катастрофиралия автомобил на варненеца. 


Префасонираната кола била продадена на непознати лица от София и намерена при проверка на 13 февруари 2007 г. С назначените експертизи е установено, че има интервенция на номера на рамата, уточнен е истинският й номер, годината на производство и първоначалния цвят на колата.


Обвиняемият има средно образование, несемеен, работи като управител на собствена фирма. Той е осъждан за пътнотранспортно произшествие и има лоши  характеристични данни, съобщават още от съда.