Панорамната площадка на Галата падна

Мисия Варна

08-02-2010, 15:50

Снимка:

ВАРНА УТРЕ.БГ

Автор:

ДАНИЕЛ РУСИНОВ

Всичко от Автора

Изграждането на панорамна площадка на завоя преди Галата, падна от проектобюджета на общината за 2010 година.

Това решиха местните парламентаристи от комисията по архитектура. Като причина беше посочено, че заложените за нейното строителство над 600 хил. лева са чисто разточителство по време на криза. Освен това стана ясно, че изграждането на площадката вече било започнало. За това в миналогодишния бюджет били заложени 250 хил. лева. В процеса на работа обаче се появили непредвидени разходи – като преместване на подземни кабели, например. Така сумата набъбнала почти тройно в проектобюджета за тази година.

„Който е възложил строителството на този обект през главата на общинския съвет, сега да си плаща сам масрафа на фирмата, която го е започнала”, възмутен беше общинският съветник Красимир Маринов.

Иначе, самата площадка трябва да изглежда така: стъпаловидна, подобно на амфитеатър, с панорамна гледка към морската столица. Плюс пейки, асфалт, зеленина и задължителното за Варна ефективно и ефектно осветление. Нещо като туристическа атракция върху площ от половин декар, разясниха представители на кметската администрация.