Нов сняг тества нервите ни днес

Архив Варна

09-02-2010, 05:33

Снимка:

ВАРНА УТРЕ.БГ

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Нова снежна покривка, на места от над 10 см, е покрила заледените улици и тротоари на Варна.

Благодарение на лугата, пръсната по булевардите вчера следобед, основните пътни артерии са целите в киша, но за пълното им разчистване още е рано да мечтаем, защото не е спряло да вали.


Не преминавайте през автоподлеза пред Спортна зала. Там платното в посока към Морската градина е пропаднало и се е отворил широк и дълбок кратер. Сега той е покрит със сняг и вероятността да не усетите как пропадате в него е много голяма.


Ограничения за движение има по почти всички пътища, излизащи от Варна. С вериги трябва да са всички автомобили, а товарните без ремаркета и полуремаркета, ако са се запътили към Добрич или Бургас. Най-вече сериозна е обстановката между Обзор и Слънчев бряг и между Провадия и Айтос. Дюлинският проход е затворен напълно. Магистралите "Хемус" и "Черно море" са проходими при зимни условия, за разлика от Бургас-Карнобат, която отново е затворена.


Във Варненско няма затворени пътища, но в Бургаско река Велека е преляла и е блокирала движението между Ахтопол и Резово малко преди Синеморец.


Пристанище Варна е затворено за всички кораби от полунощ заради силен северозападен вятър.