Студът затвори 38 училища в Добричка област

Архив Варна

09-02-2010, 09:42

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора


38 училища в Добричко не са отворили врати днес заради тежката зимна обстановка, научи ВарнаУтре от началника на инспектората Рина Иванова. 

В дървена ваканция са 21 учебни заведения в община Добричка. 7 училища в Тервелско също не са отворили врати и ще останат празни до края на седмицата, тъй като пътищата са много заледени и има снегонавявания. Иванова каза още, че автобусите замръзват и не могат да извозват децата. Занятия няма още в Дуранкулак и в три училища в община Ген. Тошево.

От Областния съвет по сигурност съобщиха, че без вода е единствено село Методиево, като дежурната група не може да стигне заради непроходим общински път, заяви дежурният. Локална авария е причината и половината село Росица да е на сухо.

Селски кметове от Шабленско и камион с хляб са престояли близо два часа вчера по пътя за Горичане, каза кметът на Шабла Красимир Кръстев. Той разказа, че колите били закъсали на пътна остечка, където е образувана около 40-сантиметрова ледена покривка от преляла вода от нивите, докато времето бе затоплено и снегът се затопи. Кметството в черноморския град е изпратило техника, която да ги изтегли. Кръстев добави, че днес вече пускат верижна техника, за да може да зареди хляб.