СДС: Развалете скандалните заменки, спрете ГМО

Архив Варна

09-02-2010, 13:33

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Лидерът на СДС Мартин Димитров призова днес  всички, които са направили сделки за замяна на гори, да се откажат от тях.

Така ще отпадне възможността България да загуби стотици милиони левове. Димитров призова държавата да развали тези сделки, от които не се откажат хората, които са ги направили. За сделките, които пък не могат да се развалят, да се поискат компенсации от тези, които са направили сделките. Синият лидер настоя да се съберат доказателства за нарушения и така сделките да могат да се развалят. Той подчерта, че не комуникира с ГЕРБ през медиите. „И България, и ГЕРБ ще загубят, ако се подкрепят неправилни позиции. Ние сме коректив, за да се избегнат грешките”, каза още той. 


По отношение на Емил Димитров от ГЕРБ и разходката до планината, Мартин Димитров каза, че трябва да има един и същи подход към абсолютно всички без изключение.


Според него, пред ЕК трябва да се вземе една честна позиция и Брюксел не би тръгнал да налага глоба за заменките, ако не може да докаже, че те са държавна помощ.


„Налагането на мораториум върху разпространението на ГМО е като да се разрешат убийствата в страната и някой да наложи мораториум за пет години,  за България трябва да е приоритет производството на биологично чисти продукти, е позицията на СДС

„Не може да се застрашава живота на хората чрез ГМО. Мораториумът е половинчата мярка, ГЕРБ трябва да оттеглят чл. 79, 80 и 81 от закона, които предвиждат опити с ГМО в околната среда. Според Мартин Димитров въпросът към ГМО е философски, а не политически въпрос и България няма нужда от такива експерименти.


  По отношението на ветото на президента върху военния закон М.Димитров подчерта,че СДС – и сегашното и миналото ръководство на партията - работи за професионална армия, за да не е задължителна военната служба.. Според Димитров, този закон за отбраната изчиства конфликта на интереси, изчиства работата в армията. „Позицията на президента е слаба и няма как ние да подкрепим неговото вето