Днес, 9 февруари

Архив Варна

09-02-2010, 16:09

Автор:

ШИВАЧА

Всичко от Автора

В този момент в България трудно се влиза и трудно се излиза. Дунав мост затвори врати, после отвори, но само за малко. Гръцките митничари продължават да пускат камиони като през шприц. Корабите по Дунав също са притеснени - тръгна първият за годината ледеход.



Топли са новините обаче от Чехия. От днес до 14 февруари е обявена Национална седмица на брака. Целта е да стимулира сключване на бракове и заздравяване на семейните отношения. В Чехия всеки втори брак приключва с развод. В България като че ли продължава да е на мода съжителство без брак. Така или иначе женската половина в семейната клетка ще си отдъхне малко. Проблем има списание FHM. Както става ясно обаче от коментарите - не само то. Малки хонорари, липса на читатели.


Не така стоят нещата при македонците - те винаги раждат добри новини. Последната: И Барокът бил Македонски. Твърди го архитектът Вангел Божиновски. Архитектурният македонизъм на Запад го наричали елинизъм. Божиновски дори сочи с пръст базиликата "Свети Петър" в Рим - тя е дело на македонски архитекти от походите на Александър Велики.


На запад обаче гледат не към Македония, а нагоре, към планините. В Италия предвиждат законопроект, с който да спънат безрасъдните сноубордисти и скиори в планината. 5000 евро глоба и затвор, ако предизвикаш лавина. Христо Григоров веднага гушна идеята. Шефът на БЧК предложи и при нас да се глобява с 5000 лв. безумието по пистите.


Гушкане на лебеди, не на идеи, опитаха да направят цигани край Поморийското езеро, за да ги направят на яхния. Цифрата 5000 лева отново е на дневен ред - такава им е глобата, че са убили красивите птици с камъни. Това обаче не е проблем за Брюксел, който си пее лебедовата песен за защита правата на малцинствата: "Необходими са повече усилия, за да се гарантира, че малцинствата са вградени в процеса на вземане на решения. Децата трябва да учат". Това е само част от конското на Брюксел.


С коне е свързана и следващата новина. Или по-скоро с тяхната сперма - най-скъпата в света. Тя е на холандския супержребец Тотилас. Конят с най-много награди може да оплоди още тази година над сто кобили. Цена - около 5500 евро. Зависи от кобилата. Последният екшън герой по хиподрумите може да заработва по 0.5 млн. евро на година.


Последният екшън герой бе преди време и Арнолд Шварценегер. Сега той е губернатор. Терминаторът ще участва в предаването на олимпийския огън.


Във Варна продължават да се подобряват рекордите за най-дълбока дупка.