Тръгнете рано, за да стигнете навреме

Архив Варна

10-02-2010, 05:40

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Наистина, ако искате да стигнете навреме там, за където сте тръгнали, трябва да излезете по-рано от дома си.

Причината е една - улиците. Заради състоянието им движението в града е на забавени обороти.


Ако сте шофьор, се въоръжете с търпение и не сядайте зад волана преди да сте се убедили напълно, че реакциите ви са бързи и колата ви е напълно изправна. Основните булеварди в града са разчистени от леда и снега, но са покрити с тънък хлъзгав слой киша, на места сутринта заледена, и дълбоки дупки, пръснати безразборно по шосето. Лавирането между тях става на по-ниска предавка и по-ниска скорост. Вътрешнокварталните улици са просто неописуеми. Трагично е положението по бул. "Левски", пътя към "Виница", ул. "Васил Друмев", бул. "Осми Приморски полк" и почти всички улици във всички части на града. Това е заради дупките. Те пречат и на движението и заобикалянето им на места образува огромни задръствания.


Дълги колони от автомобили вече има по бул. "Сливница", по околовръстното шосе, по бул. "Приморски", бул. "Христо Ботев" и бул. "Владислав", основно в посока към центъра на града, казаха от централата на "Ласиа" такси. Повече време отнема преминаването през кръстовищата на "Чаталджа" и под Икономическия университет. Всички светофари в града работят нормално.


В региона положението е под контрол, уверяват от пътна полиция. Няма затворени пътни участъци и промени в организацията на движението. Пътищата са проходими при зимни условия. Отпадна условието за вериги по пътя Варна-Добрич. От КАТ обаче предупреждават шофьорите, че край Аксаковска панорама, Кичево и по високите места има заледени и опасни участъстъци.