При операция "Октопод" - арестуваха Трактора, издирват Хамстера

Архив Варна

10-02-2010, 06:12

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

9 са задържаните от столичния кримиконтингент при поредната мащабна полицейска операция, наречена "Октопод".

По думите на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов операцията, която е започнала снощи около полунощ и все още продължава, е продължение на "Наглите" и "Наглите2".


Униформените са атакували 18 обекта в столицата - стриптийз клубове и нощни клубове. В тях са установени общо 130 стриптизьорки и жени, предлагащи сексуални услуги. От МВР поясниха, че операцията е свързана с локализирането и задържането на много добре структурирана престъпна група, която се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, проституция, разпространение на наркотици, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет. Има данни, че групата е работила повече от 10 години.


Арестувани са братята Дамбовци, известни с това, че са били „на входа и на изхода” на „Кремиковци”, А.П. Трактора, а издирването на Хамстера продължава, каза за БНТ министър Цветан Цветанов. Той не потвърди слуховете, че по време на операция е арестуван и бившият служител на ДАНС Алексей Петров. Но и не отрече.