Любов за едни, пари за други, вдъхновение за всички!

Архив Варна

10-02-2010, 23:41

Автор:

EЛЕНА ПЕНЧЕВА, консултант астрология, терапия с цветни есенции по метода на д-р Бах

Всичко от Автора

Днешният ден ще премине под знака на множество приятни изненади и активен информационен обмен. Меркурий вече е във Водолей и внася много свобода в общуването и широта във възприятията.Това ще тласне мнозина към активно социално взаимодействие и нови планове и проекти. Все пак е препоръчително да почакате до настъпването на новия лунен месец и да пристъпите към тяхната реализация едва през следващата седмица.

Астрологична картина на деня - 11 феруари

Слънце във Водолей, Луна в Козирог, 27 лунен ден

През днешния ден, благодарение на помощта на околните ще можете да разрешите много от текущите си проблеми. Приятни изненади и неочаквани шансове ще зарадват мнозина. Оглеждайте се и се ослушвайте, за да можете да реагирате на време на благоприятните възможности, които могат бързо да ви изведат на пътя на успеха. Ако се натъкнете на препятствия, подходът ви трябва да е творчески и нестандартен - изненадата е най-доброто решение.


От днес Венера встъпва в знака на своята екзалтация - Риби. Това съвпада и с нейната поява на западния хоризонт - можете да я видите вече вечер малко след залеза на Слънцето. Венера Вечерницата е омайна сладострастница, покровителка на любовта и чувствените удоволствия, плътските наслади, веселието и разкоша. Залезите са особено красиви, когато Вечерницата излиза изкъпана от лъчите на Слънцето. Венера в Риби пък е нежна, любяща, състрадателна и способна на силни и дълбоки чувства, излизащи далеч извън рамките на чисто физическото привличане и желанието за притежание. Едновременното действие на тези два фактора далеч не е често астрологично събитие и това обещава много романтика и щастливи мигове на привличане и споделена любов. Браковете и връзките, възникващи сега обещават много взаимно разбиране, съгласие и хармония. Закриляна от такава любов, всяка двойка ще успее да се справи с превратностите и изпитанията на съдбата. Подсилващ фактор и бонус към щастливците и галениците на съдбата ще бъде Юпитер, чиято божествена благословия ще започне да действа в навечерието на празника на Любовта.


В такава обстановка всяко действие, нарушаващо хармонията, е меко казано неприемливо. Вдъхновение и оптимизъм сега има за всички. Добри възможности и подкрепа във всяко начинание, щастливи обрати на съдбата също. Венера освен любовта, покровителства и материалното благополучие и ресурсите.


Така че отворете сърцето си, давайте и получавайте с радост, отдайте от себе си най-доброто и резултатите няма да закъснеят.


Работа и бизнес

Интелектуална активност и известна доза честолюбие сега са двигателите на прогреса. Времето на съмненията и проверките свърши, и сега вече обстановката изисква целеустременост и бързина на действията. Работоспособността днес е висока - възползвайте се от това, за да приключите и дооформите текущата си работа. Със сериозна и задълбочена работа и малко помощ отвън, може би ще успеете да приключите със задълженията си още днес и в петък да поразпуснете и да се настроите празнично.


Здраве, хранене и красота

Стомахът днес трудно преработва тежки храни. Постарайте се да не го натоварвате излишно. Уязними също са костната система, гръбначният стълб и зъбите. Организмът сега се възстановява бавно, така че въздържайте се от физическо натоварване. Злоупотребата с алкохол ще ви навлече неприятен махмурлук, тъй като метаболизмът и дейността на лимфната система са забавени. Не се препоръчват операции на кости и стави, както и разкрасителни процедури с химически препарати. Много подходящ момент за посещение във фризьорски салон.