Вече е готово обвинението срещу Трактора, Хамстера се предаде сам

Архив Варна

11-02-2010, 05:28

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

На арестувания тази сутрин бивш съветник на ДАНС Алексей Петров вече е повдигнато обвинение.

Според прокуратурата той е ръководил организирана престъпна група, чието "ядро" се състои от поне седем души. Бандата се е занимавала с "изнудвания, рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" АД в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет".
13 от задържаните в сряда бяха прибрани в ареста по време на акция, наречена "Октопод". Едва в 18 часа сам се предаде Антон Петров-Хамстера, когото полицията издирваше цял ден.

В края на януари той беше освободен от апелативния съд, който реши, че няма достатъчно доказателства за участие на Хамстера в групата за отвличания "Наглите". Хамстера беше арестуван на 17 декември. Преди да бъде пуснат срещу парична гаранция от 20 000 лева висши служители на МВР спрягаха името му като един от шефовете на групата и близък до Алексей Петров

47-годишният Алексей Петров-Трактора беше задържан в жилището си от спецполицаи. Пред комплекс "Спартак", където е "офисът" на бившия съветник на ДАНС, цял ден днес имаше тежко въоръжени жандармеристи.


Алексей Петров беше предвидил ареста си, твърди главната редакторка на вестник "Галерия" Кристина Патрашкова, според която единствената връзка на задържания със седмичника е информацията, която той давал на журналистите.


Преди да започне работа в ДАНС Петров има дълъг стаж в НСС. След напускането си основава Съюза на бившите барети. След това влиза в ръководството на застрахователна компания "Аполо и Болкан", ЗК "Спартак", "Средец М" и ЗД "Левски Спартак". Сега е в бордове на Лев интеркорпорация, Квон България, Спартак-холдинг, Булпетролиум.


На 15 август 2002 Алексей Петров оцелява след опит за убийство край басейна "Спартак", когато  е прострелян в гърдите и крака.