Продължава блокадата на единствения затворен пункт - Кулата

Новините

11-02-2010, 10:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Единственият затворен от протестиращите гръцки фермери граничен пункт - Кулата-Промахон, ще остане блокиран и явно скоро тракторите няма да си тръгнат оттам.

Гръцките медии съобщиват, че преговорите на протестиращите с министъра на земеделието Катерина Бадзели не са стигнали до никакво решение на проблемите. Това значи, че протестите скоро няма да спрат. Напротив, фермерите са се  заканили да втърдят действията си.
От 15 часа вчера стачкуващите гръцки земеделци блокираха пункта за товарни автомобили. От 1 часа снощи пунктът беше блокиран и за леки коли, микробуси и автобуси. 260 товарни и 50 леки автомобила чакат  сега на Кулата.


Служители на Гранична полиция информират новопристигащите, че могат да се пренасочат към Илинден, който е отворен за всички видове автомобили. Капитан Петко войвода работи нормално. В момента през Златоград не се пропускат автомобили.


На гръцка територия на пътя в района на село Термес има паднали дървета, предупреждават от гранична полиция. По първоначална информация пропускането на коли към Гърция ще стане след като пътят бъде разчистен.