М.... какво?

Варна Лайф

11-02-2010, 15:13

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Най-големият музикален канал премахна от логото си Music Television.

Какво ще означава М в запазения знак на телевизията все още не се знае. За пръв път в 30-годишното съществуване на MTV се проведе мащабен ребрандинг (промяна на името, логото или визуалното оформление на образа на дадена търговска марка), съобщава The Wrap. Той ще бъде завършен през 2011 г.


От главния офис на компанията са пояснили, че MTV отдавна се опитва да премахне ограничението да е само Music Television. През последните няколко години програмата на канала се е променила съществено.

Музикалните новини, които по-рано бяха гвоздеят на програмата на MTV, отидоха на втори план. Все по-често се предлагат програми, посветени на звездите от шоубизнеса. Тв каналът транслираше голям брой реалити шоу, включително от България, анимация, сериали и тоукшоута.  


MTV отдавна търпи критики за бягството от музикалната тема. Своето възмущение са изказвали известни музиканти. През 2007 г. при връчването на MTV Video Music Awards  Джъстин Тимбърлейк призова канала да се върне към предишната си работа. "По дяволите, показвайте повече клипове! Не искаме да гледаме "Симпсънс", започна благодарствената си реч Тимбърлейк.


Влиятелното музикално списание Rolling Stone отбелязва, че от няколко години дизайнерите и мендъжрите на MTV обмисляли премахването на надписа Music Television от логото на телевизията, но са се отказвали заради страх от негативна реакция.


Ръководството на MTV смята, че новото поколение зрители е готово за промяна на концепцията на тв канала.   MTV ще продължи да съобщава за събития от света на музиката, частично ще запълва ефира с музикални видеоклипове, но тази част ще е спомагателна за програмата.