Силно полицейско присъствие на протеста срещу ГМО

Мисия Варна

11-02-2010, 17:19

Снимка:

IMPACT PRESS GROUP

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Силно присъствие демонстрираха органите на реда по време на протеста срещу генномодифицираните организми (ГМО) пред сградата на областната управа.

Полицаите бяха завардили ул. „Преслав” още час преди началото на митинга. На него пък се събраха около 50 варненци. Повечето от родителите доведоха и децата си, които  бяха нахлупили на главите си весели маски и приличаха на плодове и зеленчуци. Повечето от участниците в протеста носеха истински зарзавати, които се опитаха да разпръснат по земята, но полицаите не им позволиха. Всичко си мина тихо и кротко, тъй като варненци за разлика от столичани, не замеряха с чушки и марули нито униформените, нито сградата на областната администрация. Напротив, бяха извадили плакати с весели и забавни лозунги - „Чушки и домати който не яде, той мутант не ще да порасте”.


Скандиращите срещу ГМО бяха приети от губернатора Данчо Симеонов. На срещата той е заявил личната си подкрепа към каузата и е уверил, че в България няма да се допусне отглеждането на генномодифицирани храни.