Мъгла и дупки

Архив Варна

12-02-2010, 05:59

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Днес проблемът на пътя се казва мъгла.

Тя пречи на шофьорите в града (макар че тук бързо се вдига) и по шосетата в областта, които като капак са мокри и хлъзгави. Особено гъста е мъглата в Айтоския проход. Заради лоша видимост е затворено дори пристанище Варна.


Но мъглата не би трябвало да ви притеснява, след като така и така карате мнооого внимателно през лунния пейзаж, в който ледът превърна всички варненски улици.


В града вече е задръстено, уверяват ни от "Ласиа такси". Сложно е по "Цар Освободител" от АГ-то до Икономическия и по "Мария-Луиза" в посока към Катедралата.


Ако пътувате извън страната, трябва да знаете, че всички пунктове на българо-гръцката граница работят нормално. От вчера ГКПП Кулата-Промахон е отворен за леки автомобили, а през нощта – стачкуващите гръцки фермери пуснаха и товарните. Докога - не се знае. На българо-турската граница ще се сблъскате с проблеми, породени от топенето на снеговете, дъждовете и наводненията. При Дунав мост на Русе–Гюргево пътната обстановка е тежка заради преспите и леда в Русенско.