Взломаджии "отличници" се провалиха при поредния обир

Архив Варна

12-02-2010, 13:00

Автор:

ЛИЛЯНА ТРЪНКОВА

Всичко от Автора

Трима рецидивисти с километрични досиета бяха изловени в четвъртък вечерта при поредното си похождение.

След операцията по задържането им се оказа, че полицията вече разполага с извършителите на множество неразкрити до момента грабежи от жилища.

Вломаджиите "отличници" в общи линии са успявали да извършат по някои друг обир между лежането по затворите. 37-годишните Ю. М. и А. И. са с по 9 излежани ефективни присъди в актива си. Колегата им - 39-годишният Д. В., е осъждан само пет пъти, но е на път да ги настигне.

Триото действало по един и същ начин, съобщи директорът на ОДП Варна комисар Димитър Димитров. Набелязвали си жилището и дебнели момента, в който собствениците липсват. С бравите се справяли лесно - при задържането им полицаите открили цял арсенал от ножове, ключове, френски ключ, с който често директно разбивали бравите и други пособия. От жилището обирали по-ценните вещи и изчезвали. До вчера. 

Тримата са задържани в момента, в който тарашели апартамент на ул. "Шейново" 3. Те са отведени в полицията, но отказали категорично да дават показания и да съдействат на разследването. Очаква се съдът да определи мерките им за неотклонение, но с това криминално минало, най-вероятно ще дочакат процеса в ареста.