България ще се представи на ловното изложение в Москва

Туризъм

14-02-2010, 09:55

Снимка:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

България ще презентира ловните си стопанства в московската международна изложба “Лов, риболов, отдих”, която започва на 18 февруари.

Страната ни ще има свой щанд за четвърта поредна година. В родната ни делегация е и шефката на държавното ловно стопанство в Балчик инж. Калинка Тодорова.


“Руснаците са едни от най-платежоспособните клиенти. Те са появиха на българския пазар от преди две-три години. Ловуват предимно едър дивеч. На предстоящото изложение Балчик ще се представи с интересни рекламни материали, които бяха отпечатани преди ден-два”, каза Тодорова. 


В руското ловно изложение България среща силната конкуренция на над 350 фирми, които се занимават с ловен туризъм. Те са от Русия, ЕС, но и от екзотични държави като Намибия, Танзания, Кения.


Най-верните посетители на българския щанд през последните три години, в които страната ни се представя са руснаците. Следват ги германците и австрийците. Изложението в Москва се посещава от над 100 000 души.


В същото време ловците в Добричко активно се грижат по изхранването на дивеча по време на зимните месеци. Авджии от ловната дружинка в село Гешаново през последните дни в изграждане на хранилки за груб фураж и подхранване на дивеча с царевица и зареждане на солище, които осигури Сдружение „Ловно-рибарско дружество - Добрич” в местността „Ченгене меше”.


Продължава доставката на концентриран фураж в дружинките. Към днешна дата са разнесени, независимо от лошото време близо 23 тона в 28 дружинки от общо 30 тона концентриран фураж.

СНИМКА СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА