МВР натискало полицейския синдикат да си кротува

Новините

14-02-2010, 13:35

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Ръководството на МВР оказвало натиск върху членове на полицейския синдикат, за да пресече планираните протести на униформените.

Според лидери на синдиката диалога с ръководството на вътрешното министерство бил само формален. В същото време проблемите в системата се неглижирали.


До края на февруари ще стане ясно дали сужителите на МВР ще излязат на протест. Решението за това ще бъде взето от синдиката на българските полицаи. Според неговият председател Валентин Попов, проблемите в системата на вътрешното министерство ескалират.
„Настроенията на много голяма част от нашите членове са точно в посока конкретни протестни действия. Това нещо сме го заявили на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и на министър-председателя Бойко Борисов. Има много голяма вероятност това да се случи. Ситуацията в МВР към момента - спадащата мотивация на служителите в МВР, насочват мисленето им точно в тази посока и тези настроения наистина са много разпространени и много силни", коментирае Валентин Попов.


Полицейският синдикат продължава да настоява за подобряване на материално-техническата база в МВР, осъвременяване на нормативните уредби и по-високо заплащане на служителите в системата.