Германия плаща за банкови тайни, ние я молим да ни ги даде безплатно

Новините

14-02-2010, 13:43

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

НАП иска от германските власти швейцарските банкови сметки на българи.

Ако немското правителството предостави поисканите данни, родната данъчна агенция ще започне проверки и ревизии за укрити данъци на нашенци. 

Молбата е отправена от шефа на НАП Красимир Стефанов до германското финансово министерство. Поводът за това е съобщението на Федералното финансово министерство, че предприема действия за получаване на данни за банкови депозити на немци в швейцарски банки. Израза “предприема действия”, означав че немците са готови да платят за да се докопат до търсената от тях информация. 

През 2008 г. Германия купи от информатор компактдиск с данни за банковите сметки на немски граждани в Лихтенщайн. Благодарение на това в държавната й хазна постъпиха близо 180 млн. евро.


Ако правителството на Германия предостави поисканите данни, НАП ще започне проверки и ревизии за укрити данъци. В случаите, при които става въпрос за особени големи суми, данъчните ще си сътрудничат с прокуратурата за търсене на наказателна отговорност.

В писмото до германската приходна администрация, НАП напомня и за обещанието на немските данъчни да дадат информация дали са открили българи с банкови сметки в Лихтенщайн.

”Крайно време е да покажем, че България също е част от ЕС и всеки, който не си плаща данъците няма да се измъкне и ще попадне под ударите на закона", заявява по повод писмото Красимир Стефанов.