Правят диги край Тунджа, ще вали дъжд в цялата страна

Новините

14-02-2010, 14:54

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Изграждане на изкуствена дига от чували с пясък е започнало по поречието на река Тунджа край Елхово, съобщава „Гражданска защита”.

Това е превантивна мярка срещу очакваните валежи тази нощ. Към обед нивото на водата е надвишило 400 см. Торбите с пясък се поставят по най-ниските места край реката, а дигата трябва да бъде готова до вечерта. Създадена е и организация за евакуация на населението.


Дежурните хидролози предвиждат критичната ситуация за долните течения на реките Арда, Марица, Тунджа да продължи. Очаква се нивата на всички черноморски реки да продължават да са критични. 


Дъжд ще завали през нощта в цялата страна, като валежите ще се усилят и в Източна България ще са значителни, съобщават от НИМХ. 

Утре в по-голямата част от страната вече ще вали сняг, по Черноморието - дъжд. Валежите ще отслабнат, след обяд ще започнат да спират. Максималните температури ще са между 0° и 5°.

Във вторник валежи няма да има. През нощта срещу сряда и в сряда се очакват нов дъжд. Температурите ще се повишат. В четвъртък ще бъде почти без валежи. В петък след обяд отново в много райони ще превали дъжд. Почти без валежи ще бъде времето в събота. Минималните температури ще бъдат между 0 и 5, максималните - между 9 и 14°.