И ВМРО-Добрич с кампания в региона "Фес в ЕС? Никога!"

Архив Варна

15-02-2010, 14:39

Автор:

СВЕТЛАНА МИХАЙЛОВА

Всичко от Автора

Разяснителната кампания на ВМРО за референдум срещу приемането на Турция в ЕС започва и в Добричка област, съобщиха от областна пресслужба Добрич на партията.

Структурите на ВМРО вече разпространяват листовки, предстои разлепването и на плакати. Амбицията е да достигнем до най-малките населени места, за да обясним на максимално широк кръг от българското общество защо Турция не трябва да стане член на ЕС и какви заплахи грозят България ако южната ни съседка се присъедини към Евросъюза. Насловът на кампанията е "Фес в ЕС? Никога!". С тази кампания ние от ВМРО изразяваме и категоричното си несъгласие с българската подкрепа за членство на Турция в ЕС, се казва в прессъобщението до медиите.


От ВМРО добавят, че това е първата им стъпка към реализиране на идеята им за национален референдум, на който българският народ да каже съгласен ли е с приемането на Турция в ЕС. Съгласно закона при събирането на над 500 000 подписа Народното събрание и президента са длъжни да вземат решение и да определят дата за референдума. ВМРО ще започне в началото на април събирането на подписи с искане за допитване до народа относно членството на Турция в ЕС.