Държавната агенция за бежанците източена, уволняват шефа й в сряда

Новините

15-02-2010, 14:41

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Стотици хиляди лева са източени в Държавната агенция за бежанците, съобщи Агенция “Фокус”, като цитира изявление на премиера пред журналисти.

В събота и неделя Инспекторатът към ВСС и МВР е извършил проверка. Констатирани са изключително тежки нарушения, които са предадени на прокуратурата, заяви премиерът.

Днес са уволнени двамата заместник-председатели на Държавната агенция за бежанците -  Красимир Косатев и Димитър Владимиров. В сряда ще бъде уволнен и председателят на агенцията Светослав Мичев.

Надявам се в рамките на няколко дни да има повдигнати обвинения, защото са безспорни нарушенията – за стотици хиляди лева, каза той. Борисов добави, че е подписал доклад в сряда на Министерски съвет да се освободи председателят на агенцията.

Премиерът анонсира предстоящ арест или проверка от прокуратурата за  шеф на агенция още в петък в предаването „Панорама” на БНТ.

От 6 – 7 месеца се води една кампания срещу мен от един от моите заместници Красимир Косатев, каза в интервю за предаването „Тази сутрин” по бТВ Светослав Мичев, председател на Държавната агенция за бежанците. Той заяви, че Косатев е написал доста доноси.

Мичев отрече да има каквото и да било общо на Агенцията със строежа на Транзитния център в село Пъстрогор до Свиленград. „Там страна по договора е Министерство на финансите”, добави Светослав Мичев.

Той заяви още, че няма нищо вярно в обвиненията за разхищения на половин милион в период за година и половина. Мичев, който в предишния мандат беше депутат от БСП, допуска,че обвиненията срещу него са и заради близостта му с предишното управление и се търси начин за уволнението му.

Светослав Мичев каза, че ще даде информация за всички обвинения, когато му я поискат и поясни, че досега никой не е идвал да говори с него.