Филчев: Костов ме клевети

Новините

16-02-2010, 08:20

Автор:

varnautre

Всичко от Автора

Свързването на името ми с убийството на Николай Колев е клеветническа кампания срещу мен, организирана от същите хора, които от 10 години правят все това - групата на Иван Костов и костовистите.

Това каза тази сутрин бившият главен прокурор и бивш посланик Никола Филчев в сутрешния блок на БНТ. Той поясни, че тези атаки са следствие от "действията му да изпълнява конституционните си задължения да осигури законност в държавата и да предотврати разграбване на държавното имущество".

Филчев, който се нарече  скромен пенсионер, който не определя дневния ред на държавата, разви старата си теза за приватизацията, извършена по време на управлението на ОДС. "Групата на Костов извърши криминалната приватизация", заяви Филчев. Той допълни, че е било приватизирано държавно имущество за 30 млрд. долара под ръководството на Костов, а в държавната хазна са влезли 3 млрд. долара.

"Това създаде сериозно социално неравенство, разделение на обществото. По такъв начин се създаде и основата на организираната престъпност в България", каза още Филчев. Според него България от „силна икономически” държава се превърнала в бедна и затова нямало пари за образование и здравеопазване.

Във връзка с операция "Октопод", той заяви, че "усилията на правителството за борба с организираната престъпност трябва да бъдат поздравени". Той не отговори на неколкократно зададения въпрос за връзките му с Алексей Петров. Вчера от ДСБ поискаха арест за Филчев.